Drobnjak srebreni na Svjetskim Combat igrama u Rijadu

Nikola Drobnjak, reprezentativac Bosne i Hercegovine u kik boksu, osvojio je srebrenu medalju na Svjetskim borilačkim igrama koje se održavaju u Saudijskoj Arabiji.

Drobnjak, koji je na ovom takmičenju jedini predstavnik Bosne i Hercegovine i kik boksu, do medalje je stigao u disciplini low kick – 81 kg.

U prvom meču je bio bolji od domaćeg takmičara Marwana Bukharia, a u polufinalu od Abdalla Husseina iz Egipta. Naš reprezentativac je u oba meča slavio sa 3:0. Istim rezultatom je bolji od njega u finalnom meču bio Brazilac Ferraz Dos Santos Lucas Rafael.

Zajedno sa Drobnjakom, kik boks tim Bosne i Hercegovine na ovom takmičenju je predstavljao njegov trener i selektor naše reprezentacije Salko Zildžić.

Na ovim igrama nastupio je i karatista Anes Bostandžić, koji je osvojio bronzanu medalju. Njih dvojica su bili jedini predstavnici Bosne i Hercegovone na „World Combat Games 2023“ koje se održavaju od 20. do 30. oktobra u Rijadu (Saudijska Arabija). Na ovim igrama vaka kategorija limitirana je na osam takmičara, najboljih sa posljednjih svjetskih i kontinentalnih takmičenja ili rang listi federacija.

Svjetske borilačke igre se održavaju svake četiri godine pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta u 16 borilačkih sportova koji nisu na programu olimpijskih igara.