30 zlatnih medalja za BiH na Evropskom kupu u Sarajevu

U Sarajevu je od 5.-7. maja 2023. godine u sportskoj areni hotela Hills održan Kickboxing Evropski kup na kojem je učestvovalo 962 takmičara iz 16 zemalja.
U dobroj organizaciji ovoga kupa, koji je uvršten u zvanični kalendar Svjetske kickboxing asocijacije WAKO, najuspješnije je bila Hrvatska sa osvojenih 34 zlatne medalje, na drugom mjestu je bila Bosna i Hercegovinea sa osvojenih 30 zlatnih medalja, dok je treće mjesto osvojila Bugarsaka sa 23 zlatnih medalja.
Na Evropskom kupu učestvovale su jop reprezentacije Mađarske, Srbije, Austrije, Crne Gore, Slovenije, Moldavije, Slovačke, Sjeverne Makedonije, Izrel,…
Sve pohvale za organizaciju usljedile su od predsjednika Evropske kickboxing Federacije, Istvana Kiraliya i tehničkog sekretara Svjetske kickboxing Federacije, Romea Deše koji su svojim prisustvom uveličali značaj ovog takmičenja. Kik boks savez Bosne i Hercegovine sa tehničkim organizatorom Kickboxing akademijom „Ilidža“ su dobili veliki broj pohvala zemalja učesnica na uspješnoj organizaciji.