WAKO, K1 i Supercombat potpisali ugovor o saradnji

Podsjetimo, u ponedjeljak, su predsjednici WAKO Federacija, K1 i SUPERKOMBAT-a potpisali ugovor o saradnji. Ugovor možeta vidjeti u attachmentu ovog dokumenta (orginal)

Kako Ennio Falsoni, predsjednik WAKO kaže:

“Drage WAKO Kolege,
Ja sam se upravo vratio iz Bukurešta, gdje sam išao potpisati povjesni 
sporazum s gospodinom Mike Kim-om, novim predsjednikom Uprave japanskog K-1 branda.

Ovaj dokument je još jedan veliki uspjeh za sve nas, budući da navodi jasno da smo mi- WAKO, vodeća međunarodna federacija,odnosno upravno tijelo za “amaterski” Kickboxing u svijetu.

Gospodin Kim će također podržati, nekako, financijski našu organizaciju u budućnosti, i u isto vrijeme, mi ćemo podržati njegov brend i događaje koji će se organizirati u našim zemljama.

Sinergija koju stvaramo također garantuje našim najboljim borcima u četiri različite težinske kategorije K-1 (-63, -70, -85 i + 93) pristup njegovoj K-1 Max Grand Prix.

Ovaj ugovor dolazi neposredno prije Božića, i to je još jedan veliki dar za 
našu organizaciju koja je sve jača i jača na svim kontinentima, zahvaljujući trudu svih vas.

U narednih nekoliko dana, od 27-30 decembra, WAKO će završiti svoje Kontinentalno Prvenstvo u Pune (Indija) s promocijom Azijskog prvenstva. To će biti posljednji događaj u dugom nizu koji smo imali u 2012.

Opet, činjenice govore same po sebi: mi smo danas globalna organizacija i siguran sam da za WAKO najbolje vrijeme tek dolazi!