Igor Emkić viceprvak Europe, Asim Selimović brončani

Kickboxing Reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupila je na Europskom prvenstvu u disciplinama Low kick, K1 Syle i Light contact koje se održalo u Ankari od 28. Oktobra do 2. Novembra.
Kako je financijska situacija u KBS teška boje BiH je branila mala delegacija od tek 8 članova koji su u vrlo teškoj konkurenciji od 34 europske države i preko 500 takmičara ipak uspjeli u BIH donijeti 2 odličja.

 

Reprezentaciju BiH su sačinjavali:

1. Semir Delić Light contact -63 kg – KBK “Flek Tom Ca” Tuzla
2. Marinko Matičić  Low kick -60 kg – KBK “Draženko Ninić” Banja Luka
3. Damir Arnaut Low kick -67 kg- KBK “Flek Tom Ca” Tuzla
4. Igor Emkić Low kick -81 kg- KBK “Flek Tom Ca” Tuzla
5. Mesud Selimović Low kick -86 kg – KBK “Flek Tom Ca” Tuzla
6. Asmi Selimović K1 Rules-86 kg- KBK “Flek Tom Ca” Tuzla


Takmičari su predvođeni selektorom Salkom Zildžićem i dopredsjednikom saveza i šefom BiH delegacije gospodinom Senadom Mujkanovićem.
U vrlo teškim borbama svi naši takmičari su prošli po nekoliko kola ali do odličja su došli samo Asim Selimović K1 SRules -86 kg bronca i ono sjajnije Igor Emkić Low kick -81 kg. Kako je Emkić već i viceprvak svijeta (svjetsko prv. 2011.g.)očekivali smo zlato no zbog zdravstvenih problema koje je im Igor se i ovaj put morao zadovoljiti sa srebrenim odličjem. Bitno je napomenuti da se Igor Emkić ovim plasmanom kvalifikovao na ”WORLD COMBAT GAMES” koje se odrzavaju u Sant Petersburgu (RUS), a kako za sad stvari stoje Igor će biti i jedini predstavnik naše države na tom prestižnom događaju, narodski nazvanom “olimpijada borilačkih sportova”. Kvalifikacije su još na Evropskom prvenstvu 2. dio u  Semi i Full Contactu, u BUKUREŠTU od 24.nov. – 02.dec. 2012.godine.