Igor Emkić pobjednik World Combat Games 2013.

Naš Igor Emkić, član KBV “Flek Tom-Cat” danas  je u St.Petesburgu u svom trećem meču na „World Combat Games 2013“ pobijedio Turčina Serhata Degermencija te postao pobjednik 2. World Combat Gamesa koji se održavao u St.Petesburgu od 18. do 26. oktobra 2013.god.

World Combat Games  se smatra Olimpijadom borilačkih sportova i definitivno događaj koji vrši filtraciju trenutnih olimpijskih sportova, te ubacivanje novih. Igor Emkić, mladi Tuzlak je jedini BH prestavnik na ovom prestižnom događaju za čiju kvalifikaciju je bila potrebna medalja sa WAKO Evropskog prvenstva. Kako je WAKO jedina kickboxing federacija priznata od GAIFSA  i MOK-a (Međunarodni Olimpijski Komitet).

Dok mnogi mogu samo sanjati da se nekad kvalificiraju na World Combat Games, Igor Emkić je u disciplini low kick -81 kg se kvalificirao i ne samo to već je pobjedivši Marokanca Mohameda Eddajira, Igor Emkić šalje u knoch down aktuelnog Svjetskog prvaka Rusa Aleksandra Drobnina a na kraju i Turčina Serhata Degermencija osvojio najsjajnije zlato u borilačkim vještinama od samostalnosti BiH.

Takmičenje „World Combat Games 2013“ organizuje „Sport accord”, organizacija koja u okviru Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), okuplja prepoznate neolimpijske sportove. U Rusiji su se sportisti takmičili u 15 sportova – olimpijskih (boks, mačevanje, judo, taekwondo, hrvanje) i neolimpijskih (aikido, jui-jitsu, karate, kendo, kick-boks, muaythai, sambo, savate, sumo i wu shu).