Svjetsko prvenstvo Antalija: Nikola Đurić viceprvak svijeta, Adna Stambolić treća

Seniorska kickboxing reprezentacija Bosne i Hercegovine je učestvovala je na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Full Contactu, Point fightingu i Light contactu te Kick lightu koje se održavalo od 30.novembra do 8.decembra 2013.god. u Antaliji (TUR). Na ovom prvenstvu , učestvo 1231 boravaloc iz 73 zemlje svijeta.


Boje BiH su branili: Nikola Đurić, Semir Delić, Lejla Fejzić, Bahrudin Mahmić, Jasmina Merdanić, Imran Midžan, Sanja Samardžić, Asim Selimović, Mesud Selimović, Adna Stambolić, Aleksandar Šušak, Mujo Šušnjar i Elmin Živčić.

Rezultati i nisu onakvi na kakve smo navikli no u svakom slučaju nisu izostali:
Adna Stambolić bivša dvostruka juniorska prvakinja Svijeta je u polufinalnom meču na poene izgubila od ruskinje Diane Galine te mora zadovoljiti 3. mjestom što je ipak vrhunski rezultat s obzirom da je Adna tek postala seniorka.

Nikole Đurića iz KBK “Derventa” je bio bolji od francuskog, mađarskog prvaka, a danas se u 1/2 finala preko slovenskog Marjana Blogara izborio i za finale svjetskog prvenstva. No u finalnom meču je izgubio od poljaka Kamilo Ruto koji je tituli prvaka Evrope dodao i novoosvojenu Svjetsku zlatnu medalju pobjedivši našeg Đurića u finalnom meču.

U sastavu BiH tima bili su Alija Ogrić, predsjednik KBS BiH, selektror Reprezentacije Salko Zildžić te treneri: Elvedin Dubravac, Slobodan Radovanović, Husein Selimović i Jasenko Zoranović.