WAKO Kickboxing na 3. Evropskim igrama 2023.

Kickboxing je uključen kao sport koji sudjeluje na Europskim igrama 2023, koje će se održati u Poljskoj od 21. juna do 2. jula.

Evropske igre su multi-sportska manifestacija svjetske klase koja okuplja najbolje evropske sportiste na jednom mjestu na putu do Olimpijskih igara, a održana je pod pokroviteljstvom EOC-a i MOC-a.

2023. godine ćemo gledati svoj sport unutar olimpijske sportske porodice. Velika zahvalnost se mora odati predsjedniku WAKO-a i bivšem predsjedniku WAKO Evrope Royu Bakeru, predvodniku ove inicijative, zajedno sa Tomazom Baradom, Katarzynom Kociszewskom i vršitelj dužnosti Predsjednika WAKO Evropska Ištvanom Kiralyjem. Sjajan tim sa sjajnim rezultatom za naše spotriste i članove u WAKO Evropa.

Ova pozitivna pozicija došla je kao rezultat nekoliko godina napornog rada, gdje je napokon WAKO prvi put odobren kao dio programa.

Daljnji detalji bit će dostupni u februaru, nakon što se potvrde detalji, operativna logistika i mogućnosti.

Velika zahvalnost pripada i gospodinu Janezu Kocijančiču iz Slovenije, nekadašnjem predsjedniku Evropskog olimpijskog odbora, koji je vjerovao i pružio svu svoju podršku ka ostvarenju ovog putu. Nažalost, iznenada je preminuo ove godine, ali će ostati zapamćen za ovaj poduhvat.