OSVAJAČI MEDALJA SA SVJETSKOG PRVENSTVA SA SELKTORIMA I PREDSTAVNICIMA SAVEZA U ZVANIČNOJ POSJETI MINISTRU ODBRANE, ZUKANU HELEZU

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine i zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Zukan Helez danas je, 19. januara 2024. godine, u posjetu primio predstavnike Kik boks saveza Bosne i Hercegovine.

Predsjednik KBS BiH Branko Mihaljević i njegove kolege posjetili su ministra Heleza kako bi se zahvalili za novčana sredstva koja je Savez dobio od Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ministar je na početku sastanka istakao da je sretan što može pomoći sportistima u našoj zemlji, naglasivši da stoji na raspolaganju za sve što je u njegovoj nadležnosti.

 

„Hvala Vam na toploj dobrodošlici. Naš savez se svakodnevno susreće sa problemima, ključne su nam prostorije u Sarajevu koje nemamo. Sastajemo se po hotelskim hodnicima. Mnogo nam znače sredstva koje je Ministarstvo civilnih poslova BiH odlučilo da nam dodijeli. Nikad veći iznos nismo dobili sa državnog nivoa, a sve zahvaljujući Vama“, pojasnio je Mihaljević.

Također, upoznao je ministra sa rezultatima koje Savez iz godine u godinu ostvaruje.

Ministar Helez je na kraju sastanka još jednom ponovio da mogu računati na njegovu pomoć. „Sportisti su najbolji promotori BiH u svijetu, zato zaslužujete podršku svih nivoa vlasti“, zaključio je Helez.

Preuzeto: Ministarstvo odbrane BiH – red za odnose s javnošću