REPREZENTACIJA BOSNE I HERCEGOVINE NA EVROPSKOM TAKMIČENJU U MAĐARSKOJ

Reprezentacija BiH u konkurenciji uzrasta djeca, kadete i juniori učestvuje na Prvenstvu Evrope za djecu, kadete i juniore Gyor 2019. Mađarska.

Evropsko prvenstvo se održava u periodu od 23. do 21.08. 2019. godine. Vaganje i medicinske provjere završene su 23 i 24. 08. te je prvi takmičarski dan bio ponedjeljak 25.08. 2019. godine.

U predhodnim takmičarskim danima ostvareni su sljedeći rezultati naših mladih reprezentativaca.

U finale evropskog prvenstva plasirali su se:

  • -67 KG, diciplina low kick, ALMIN HODŽIĆ, STARIJI JUNIOR (KBV“Flek Tom-Cat” Tuzla) a za najsjajnije odličje boriće se protiv Italijana CAPUTO ALESSANDRA. Predhodno je bio bolji od predstavnika Turske, Srbije i Rusije.
  • -48 KG, diciplina low kick, HODŽIĆ ADNA MLAĐA JUNIORKA(KBS“Zino” Bihać) boriće se protiv reprezentativke Poljske CHYLINSKA DOMINIKA. Predhodno je bila bolja od Ruskinje.
  • + 70 KG, disciplina kicklight, ADNA BEHREM(KBS“Zino” Bihać) STARIJA JUNIORKA boriće se protiv reprezentativke Poljske DURKIEWICZ JULIE. Predhodno je pobijedila Mađaricu i Turkinju.
  • -89 KG, diciplina kicklight, JUSUPOVIC AMAR STARIJI JUNIOR(KBV“Džerzelez Kiseljak”) boriće se protiv reprezentativca Mađarske HOLCZMULLER BENCEA. Predhodno je pobijedio predstavnika Turske.
  • -42 KG, disciplina point fight, STARIJA KADETKINJA LAMIJA HAMULIĆ (KBS “TIGAR”Cazin) boriće se protiv reprezentativke Bugarske PETKOVA MONIKE. Predhodno je bila bolja od Italijanke i Slovenke.

Na takmičenju je prijavljeno ukupno 1991 takmičar iz 39 država članica WAKO organizacije raspoređenih u 255 uzrasno/težinskih kategorija.

Reprezentacija BIH nastupila je sa 36 takmičara i pored ovih pet finalista očekujemo da ćemo sa završetkom prvenstva imati ukupno oko 14 medalja.

Naša reprezentacija će sa svojim najboljim takmičarima, stručnim štabom i trenerima dati sve od sebe da i ovaj put sa ovog prestižnog takmičenja donese pobjedničke trofeje.

Sretno reprezentacijo!