Kik boks savez BiH i IUS potpisali memorandum o saradnji

U petak, 27. januara 2023. godine, Kik boks savez Bosne i Hercegovine i Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) su potpisali memorandum o saradnji, a potpisnici sporazuma su potpredsjednik Saveza, gospodin Elvedin Dubravac i rektor IUS-a, prof. dr. Ahmet Yıldırım.

 

Memorandum je potpisan u svrhu promocije i razvoja projekata od zajedničkog interesa, a koji imaju za cilj promociju i popularizaciju kik boks sporta s jedne strane, a s druge strane, priliku za sticanje prvih radnih iskustava studenata.

Posebna pažnja će biti posvećena organizaciji takmičenja za studente studijskog programa Vizualne umjetnosti i dizajn vizualnih komunikacija (VACD) u dizajniranju promo materijala za Kik boks savez Bosne i Hercegovine; organizaciji različitih vrsta sportskih aktivnosti; snimanju podcast emisija u režiji studenata vizualnih umjetnosti i dizajna vizualnih komunikacija u saradnji sa Sedef medija centrom u cilju promocije kik boks sporta; te promociji rada i aktivnosti IUS-a i Kik boks saveza BiH, ali i svim drugim, sličnim projektima čija ideja, cilj i svrha budu identični onima u prethodno navedenim projektima.

Medij: IUS portal